top of page
nytke_TAUSTA.png

TEACHERS 2022

ZOE CAMILLERI

Maltalainen freelance-taiteilija ja tanssija Zoe Camilleri aloitti koulutuksensa College of Dancessa. Myöhemmin hän opiskeli Rambert School of Ballet and Contemporary Dance -koulussa Lontoossa. Valmistuttuaan hän palasi kotisaarelleen liittyäkseen Maltan kansalliseen tanssicompany Żfin Maltaan ja työskenteli companyssa kolme vuotta. Uransa aikana hän on työskennellyt koreografien kuten Iván Pérezin, Jose Agudon, Mavin Khoo:n, Tânia Carvalhon, Athanasia kanellopouloun, Francesca Tranterin, Lucia Piqueron, Paolo Mangiolan ja monien muiden kanssa esiintyen ympäri maailmaa.

 

Tällä hetkellä Zoe työskentelee freelancerina esiintyjänä, kouluttajana ja koreografina. Tällä hetkellä hän toimii vierailevana opettajana Maltan yliopistossa. Hän koreografoi sooloesityksiä ja keskittyy kasvattamaan Zowij.Makesia, joka on pieni, käsintehtyihin ja kierrätettyihin materiaaleihin keskittyvä vaateliiketoiminta. Zoe saa inspiraatiota asioista, joita hän rakastaa kuten merestä, puista, patriarkaatin murtamisesta ja koirastaan ​​Juliuksesta.

ZoeCamilleri1.jpg

SAMULI ROININEN

Samuli toimii esittävien taiteiden kentällä tanssijana, koreografina sekä pedagogina. Opiskeltuaan Turun Taideakatemiassa ja Rotterdamse Dansacademiessa (1993 -1997) hän on esiintynyt yli kahdessakymmenessä maassa ympäri maailmaa. Hollannissa hän tanssi mm. Josette Baîsin, Martin Butlerin, Nacho Duaton, Jiri Kyliànin sekä Piet Rogien teoksissa. Tamperelaisessa Tanssiteatteri MD:ssä hän on ollut tanssija-koreografina vuodesta 2003. Hänen viimeisimpiä töitään ovat Aavevedoksia (2022), CityZEN (2021), Aavevieraat (2019)sekä yhdelle katsojalle kerrallaan esitettävä Hamlet private (2018, ohj. Martina Marti). Roinisen teoksia on esitetty myös USA:ssa, Ruotsissa, Saksassa, Japanissa ja Kiinassa. Samuli kuuluu MD.n ja  Tanssivirtaa Tampereella –festivaalin taiteelliseen suunnitteluryhmään. Hän on ollut esittävien taiteiden toimikunnan jäsen kausilla 2019-22.  

 

Tanssiteatteri MD esiintyy kotinäyttämöllään Hällä-näyttämöllä sekä kiertueella koti- ja ulkomailla Kiinasta Kanadaan. MD:n ohjelmistossa on nykytanssiteoksia aikuisille, nuorille ja koko perheelle. Tanssiteatteri MD järjestää joka vuosi Tanssivirtaa Tampereella -nykytanssifestivaalin ja viettää 25-vuotisjuhlavuottaan vuonna 2022.

aavevedoksia_1-12-1030x650.jpg

RUSSELL ADAMSON 

Russell Adamson on kansainvälisesti tunnettu tanssija, koreografi ja opettaja. Hän on opiskellut Lontoossa (London School of Contemporary Dance ja Central School of Ballet London).

Hänen töitään on nähty kansallisbalettinäyttämöillä, festivaaleilla, teattereissa, televisiossa ja muotinäytöksissä. Hän on opettanut mm. konservatorioissa, yliopistoissa, kansallisbaletissa (Helsinki, Tallinna, Pietari) ja festivaaleilla (Kuopio tanssi ja soi, Impulstanz).

_RAF2318.jpg

KRISTINA NORRI SEURANEN

Kristina on tamperelaissyntyinen tanssitaiteilija. Hän on opiskellut tanssijaksi Berliinissä, pääaineenaan nykytanssi. Valmistumisen jälkeen Kristina on työskennellyt laajalti tanssin kentällä. Hän on toiminut tanssijan kiinnityksellä erilaisissa nykytanssiryhmissä ja produktioissa, tanssinut oopperoissa, opereteissa ja musikaaleissa, opettanut tanssia kaikenikäisille harrastajille ja ammattilaisille, ollut mukana yhteisötaideprojekteissa sekä toiminut koreografin roolissa erilaisissa työryhmissä. Tyyliinsä Kristina on saanut vaikutteita työskennellessään eri puolilla Eurooppaa ja maailmaa, ja hänelle tärkeitä ja opettavaisia elämänvaiheita ovat olleet Berliinissä opiskelun ja työskentelyn lisäksi muun muassa tanssijan kiinnitys Tanzcompagnie Giessenissä (Saksa), sekä Kibbutz Contemporary Dance Companyn harjoittelijaohjelma Israelissa. Nyt Kristina on asettunut Helsinkiin ja työskentelee sieltä käsin.

 

Kristinan viimeaikaisimpiin töihin kuuluu kokoillan teos "(In)sanity" Kielo Dance Companylle, sekä parhaillaan työn alla oleva "BODIES" -teos kolmelle tanssijalle. Kristina työskentelee vakituisesti myös tanssinopetuksen ja oppilaskoreografioiden parissa, ja hänen koreografioitaan on valittu mukaan sekä palkittu useissa katselmuksissa ja kilpailuissa (mm. Arktiset Askeleet, Kuopio Tanssii ja Soi, FDO:n kilpailut). Ammattilaisia hän on opettanut Contemp. -aamutuntien merkeissä yhdessä tanssitaiteilija Eerika Kraftin kanssa. Tanssijana Kristina on toiminut viime vuosina omissa teoksissaan, sekä mm. Kielo Dance Companyn riveissä ja Kansallisoopperan operetissa Ballet Finlandin kautta.

kasvokuva CV.jpg

MARIA CONCETTA CARIELLO

Maria Concetta Cariello on freelance-tanssija, esiintyjä ja nykytanssiopettaja.

Hänen luova kiinnostuksensa kohdistuu kehon viisauteen jokaisen luovan prosessin lähteenä, joita kehystää hengitys, ääni, liike ja pysähtyneisyys.

Viime vuosina hän on omaksunut nomadisen polun, joka johtaa hänet matkustamaan eri puolille maailmaa. Matkustaminen ja kiertävä elämäntapa inspiroi Carielloa kehittämään itseään syvemmin muun muassa somaattisten ja meditaatio-praktiikoiden, kontakti-improvisaation, sekä luonnon kautta.  

Tanssijana Cariello on työskennellyt useiden koreografien, kuten Gil Kererin, ​​Willi Dornerin, Kiori-Kawain, Marie Keiser-Nielsenin, Azul Teatro Companyn, La Fura dels Baus Companyn ja Contact Dance Companyn kanssa.

Nousevana tanssintekijänä hän koreografi "I Cannot Walk Around My Body, I Cannot Leave".

It Behind’ 5 tanssijalle (2018); hänen oma soolotutkimuksensa "PRIMA MATERIA: A Study On My Bodies" (2019–2020); "Non-Linear Body/ies" -soolo ZfinMalta Dance Ensemblelle (2020) ja "Nature Corner" Suomi (2021) joka on luotu yhdessä Lentua Kollektiivin ´21 kanssa Joutsentanssi -festivaalin tilauksesta.

Vuonna 2021 hän ohjasi ja tuotti ensimmäisen itsenäisen lyhyttanssielokuvansa GIRGENTI – Timeless Dances On The Hill” 3 tanssijan kanssa, joka esitettiin Maltalla, Italiassa ja Suomessa.

Vahvan klassisen  balettitaustan omaava Concetta on keskittänyt tanssintekijyytensä nykytanssiin. Cariello on suorittanut tanssitaiteen kandidaatintutkinnon Maltan yliopistossa, sekä opiskellut Erasmus-vaihdossa BCDA – Budapest Contemporaryssa Tanssiakatemiassa.

Hänen aikaisempi ammatillinen taustansa insinööri- ja arkkitehti-alalla on synnyttänyt Cariellolle intohimon muotoilua ja designia kohtaan, mikä myös rikastuttaa hänen lähestymistapaansa tanssiin ja tilan sommitteluun. Tämän pohjalta hän aloitti vuonna 2018 Archi-Humans Go Public -tutkimusprojektin, jossa tanssi ja julkiset tilat ovat yhteydessä toistensa kanssa. Projektia rahoittaa Arts Council Malta.

Cariello on yksi Sirius Dance Collective (2019) ja Nomadic Dance Collective (2021) perustajista. Hän on osa Co-Creation Centeriä, monitieteistä tutkimusryhmää. , 

Tanssikasvattajana hän on pitänyt nykytanssitunteja ja luovia työpajoja muun muassa Italiassa, Maltalla, Turkissa, Georgiassa ja Suomessa. Hän tekee tällä hetkellä tiivistä yhteistyötä

Nomadic Dance Collectiven (tanssi-/teatteri-/ääniohjaajien kollektiivi) – perustajien

Adam Koan (USA) ja Kiori Kawai (Japani) kanssa, jotka järjestävät työpajoja ja retriittejä luonnossa, omistautuen täysin performatiivisen toiminnan edistämiseen, hybridimatriisin, tutkimukselle ja jalostukselle yhdistämällä yhteistyökumppaneiden eri työaloja: pääasiassa butoh, improvisaatio ja CI, ja nykytanssi.

Hän on I- ja II-tason Reiki-sertifioitu; ja LIFE AWARENESSTM -sertifioitu hengitystyön ohjaaja.

_RAF6363 (1).jpg

SAARA KILPINEN

Saara Elina Kilpinen on tamperelainen tanssija, tanssinopettaja ja näyttelijä. Hän toiminut tanssinopettajana jo yli vuosikymmenen sekä työskennellyt tanssijana mm. Suomen Kansallisoopperassa ja Savonlinna Oopperajuhlilla. Näyttelijäksi Saara on opiskellut New Yorkissa ja jakaakin aikansa tanssinopetuksen ja näyttelijäntöiden välillä. Lisäksi hän opiskelee tällä hetkellä AMK-yhteisöpedagogiksi. 

Saara1.jpg

LAURA KUUKKANEN

Laura Kuukkanen on Nytke festivaalin yksi perustajista. Hän on tanssija, sekä joogaopettaja. Laura on tanssinut erilajeja pienestä pitäen, vuonna 2015 hän teki täyskäännöksen jättäessään insinöörityönsä ja muuttaen maltalle opiskelemaan tanssija. Hän valmistui tanssitaiteen kandiksi Maltan yliopistosta vuonna 2019. Tämän jälkeen hän on työskennellyt erilaisissa teatteriproduktioissa (mm. WTC/Stephen Oliver, Manuel Theatre, Nature Corner/Lentua kollektiivi, Joutsentanssifestivaali). Hän on Sirius Kollektiivin perusta-jäsen, sekä Co-Creation-ryhmän jäsen. Näiden kollektiivien kanssa Laura on tehnyt useita teoksia välillä niin tanssijan kuin fasilitoijan roolissa mm. Connection, We are Golden, ja Spirited. 

 

Tanssi on vienyt Lauraa maailmalle ja erilaisille kursseille mm vuonna 2020 Laura vietti 5 viikkoa GOA Dance residensissä yhdessä Sirius Kollektiivin kanssa. Täällä hän sai myös kipinän päivittäiseen joogaharjoitukseen. Vuonna 2020 hän opiskeli joogaohjaajaksi ja on sen jälkeen pitänyt aktiivisesti jooga tunteja mm. Maltalla. 

Lauran tunneilla keskitytään läsnäoloon, sekä   liikkumisen iloon unohtamatta somaattista työskentelyä ja tekniikkaa.

thumbnail__RAF8875.jpg
bottom of page